zondag 2 februari 2014

Eerste week voorbij

Gisteren 01-02-2014, was kut. Ik kreeg vrijdagmiddag al wat hoofdpijn en het klein beetje bewegen wat ik hoopte te halen op een dag ging moeilijk. De hoofdpijn nam toe en alleen met plat en stil liggen was het te doen. Eventjes overeind en het was meteen mis. Ik zou eigenlijk een paar uurtjes naar huis mogen omdat ik geen kuur kreeg, neuroloog nog langs geweest maar het ging echt niet met de hoofdpijn.  Bijwerking van de Clofarabine waarschijnlijk. Nu gaat het gelukkig al wat beter. Slapjes al wel en douchen gaat nog net, je verliest zó snel je krachten. 
Dit hangt op mijn deur.

Sinds woensdag zit ik in de dip en sinds donderdag in de diepe dip. Met dip bedoelen we  dat er na een chemokuur tijdelijk geen normale bloedaanmaak is. Deze periode wordt 'de dip' genoemd. In deze periode kan het tekort aan rode bloedcellen worden aangevuld met bloedtransfusies en het tekort aan bloedplaatjes met bloedplaatjes transfusies. etc. Erg verminderde weerstand, snel vatbaar voor infecties/bacteriën. (Begreep dat sommige mensen dachten dat we met de dip ; depressiviteit ofzo bedoelde)
Ik heb ook weer een insulfon naaldje in mijn been zitten waardoor ik mezelf elke dag een spuitje geef met Neupogen wat je beenmerg een beetje moet oppeppen. 

Prednison vanaf gisteren verminderd naar 2 x 45 mg. Ondanks stemmingswisselingen een van de bijwerkingen is ben ik ervan overtuigd dat ik nog steeds aardig lief ben. 
Net even een broodje gegeten in het restaurant. Gewapend met mondkapje over de gangen, vrouw vraagt aan ander: "waarom heeft zij dat mondkapje voor?" Madam, Ik sta naast je.. Self protection. Ik wil jouw vieze bacteriën niet inademen. Ik snap het wel, als ik iemand met een mondkapje zie lopen, probeer ik er ook met zo'n groot mogelijke bocht omheen te gaan. (zei ik natuurlijk niet)

Mama en Marcel hebben sinds gisteren een blender gekocht en gisteren en vandaag heb ik al mogen genieten van een verschrikkelijk lekkere verse smoothie. Jammie! 

Oh, mijn haar zit er ook nog aan. Sterker nog, mag mezelf eigenlijk gewoon gaan scheren/epileren. Even laten zien hoe sexy ik nog ben: